Poradna - Poruchy štítné žlázy

Připravujeme pro Vás znovuotevření poradny. Chcete-li se zapojit do odpovědí a zviditelnit se, kontaktujte nás zde.

Odpovědi v poradně budou označeny profilem a kontaktem na odpovídajícího. Na profilu bude přehledně uvedeno zaměření, specializace, pozitivní reference z poradny, kontaktní údaje atd. Profil bude možné upravovat a později z něj bude možné vytvořit profesní web.

Bude jen na Vás do kolika odpovědí v poradně se zapojíte. Vytvoření profilu Vás k ničemu nezavazuje. Hledáme primárne specialisty v oborech: Nutriční specialista, Fitness trenér, Lékař, Psycholog, Psychiatr, Kosmetička.

Tloustnu!

dobrý dne, dotaz: jsem rok po hysterektomii. za tento rok jsem přibrala na váze 10kg aniž bych změnila jídelníček , sport, změnu životního stylu .... nic , jen mám možná problém v "hlavě" špatně jsem to snášela , tu změnu, že už nemohu mít dětil. I když jsem věděla, že je mít nechci , je mi 43 let. Vyrostla mi prsa , ale i ostatní ženské partie - prostě 10 kg. Neužívám žádnou HS léčbu a nechci. Zaměstnání sedavé. Štítnou žlázu a problémy s ní máme v rodině , ale každé dva roky chodím na krev a výsledky jsou OK: Jednou jsem si nechala udělat vlasovou diagnostiku a z ní mi vyšlo varování na štítnou žlázu, ne žádné hodnoty s výstrahou, ale vyšší , byť v normě. Jak z toho ven? Nemusím říkat , že z váhy jsem nešťastná.

Odpovědi na otázku

Problém může být právě v tom, že jste nezměnila jídelníček. Je potřeba ubrat na kalorickém příjmu a zvýšit tělesnou zátěž. V důsledku různých hormonálních změn v tomto věku je bazální metabolismus nižší a tudíž potřeba energie také nižší.